Speltips Allsvenskan 2016. Hos Unibet hittar du massor av odds inför Allsvenskan och erbjuder bland annat spel på förste tränare att få sparken. 

Förra säsongen var det ingen tränare som fick gå men i år är känslan att så inte blir fallet. 

AIK har som vanligt satt ribban högt men spelartappen: Goitom och Bangura är tyngre än vad många tror. Visst har de ersatt hyggligt med Avdic och Markkanen i offensiven, men de pressen är ganska hård på dem och frågan är om de verkligen kommer leverera. 

Avdic och Markkanen känns ganska tunga och saknar riktigt speed, så frågan är om båda kommer spela på topp samtidigt....knappast troligt. 

Att AIK satt som mål att vinna SM-guld är inget konstigt. Men frågan är om truppen räcker till? Försvaret känns inte helt stabilt och skadorna i hela truppen har duggat tätt under försäsongen vilket gör att Alm inte lyckats spela ihop någon riktig elva ännu. 

AIK inleder mot Sundsvall hemma, poängtapp där och poängtapp i första bortamötet mot Östersund, ja då hänger Alm löst direkt. Sen väntar en tuff hemmamatch mot IFK Göteborg och skulle det inte bli tre poäng där, ja då är det nog stor risk att Alm får gå innan april månad är slut till och med. 

Tycker oddsen som Unibet har på förste tränare att få kicken i Allsvenskan är en aningen skeva. Janne Andersson är favorit, vilket jag inte kan förstå. Även om IFK Norrköping skulle gå dåligt i början har jag svårt att se dem göra sig av med sin guldtränare. 

Andrahandsfavorit att få lämna sin post är Sundsvalls Ekelund och Kalmars Swärdh, och inte heller här kan jag se någon få foten om det inte skulle gå riktigt illa.

12 gånger pengarna på Alm att gå är ganska bra odds i mina ögon. Spelar 1 unit på detta spel.

Skribent: Per
29 March 2016