Speltips: Allsvensk skyttekung 2016

Inför Allsvenska premiären är Markus Rosenberg favorit att vinna den Allsvenska skytteligan vilket känns aningen märkligt. Rosenberg kommer troligen inte lägga MFFs straffar och kommer nog ligga något bakom spjutspetsen Vidar Örn Kjartansson. 

Kjartansson ger hela 15 gånger insatsen och med tanke på att han öste in med i Tippeligaen 29 mål på 25 matcher, så är detta ett guldodds i mina ögon. 

I Svenska Cupen har islänningen gjort mål i tre raka. I Vålerenga var Kjartansson förste straffläggare och med tanke på att Rosenberg inte var helt lyckosam från 11 meter förra säsongen så är det inte helt säkert att Mackan tar alla straffarna. Och även om han skulle göra det är ett odds på 15 gånger på Örnen väldigt bra. 

Rosenberg ger 4.85 medan Kjartansson hela 15.00, i mitt tycke alldeles för stor skillnad. Andra spelare högt uppe på Unibets lista är Kujovic och Hysén, men när det gäller Kujovic är jag inte helt säker att han stannar hela säsongen ut. 

Tycker det är rätt galet att Kjartansson med ett så pass vasst målfacit har samma odds som Oremo och Alex (Hammarby)....Unibet ni är helt ute och cyklar här!

Jag tackar och tar emot och lirar 3 units på detta spel som ger 15 gånger pengarna. Kan lätt vara värt 300 spänn! Går spelet in är det 4500 kr tillbaka! 

Skribent: Per
15 March 2016