Speltips Superettan kval: Akropolis - Frej. Match 1. 

Dags för ett spännande superettan kval mellan Akropolis från division 1 norra och Frej från Superettan. 

Akropolis får slå ur underläge här och frågan är om Västeråslaget kommer räcka till mot Frej? Vad gäller utgången på matchen resultatmässigt låter jag bli att tippa. 

Men vad gäller antal mål tycker jag linan för under 2.5 mål är ganska intressant. Sett till de fyra senaste matcherna som Frej har spelat har samtliga gått under 2.5 mål där Frej har varit ganska defensivt inriktade. Skulle tro att Frej kommer vara nöjda med ett oavgjort resultat på bortaplan 0-0 eller 1-1. 

För Akropolis gäller det att satsa lite i offensiven men tror inte man kommer vara speciellt desperata om matchen slår 0-0 i slutet, för 0-0 är ändå inget jättedåligt utgångsläge med tanke på bortamålsregeln. 

I Superettan gjorde Frej bara 12 mål på 15 bortamatcher vilket är ett snitt en bra bit under 1 mål per match. Akropolis hemmasnitt vad gäller antal mål i division 1 norra låg på 20 mål på 13 matcher vilket inte heller är speciellt imponerande. 

Tror på en jämn och tajt tillställning där ett oavgjort eller en uddamålseger 1-0 eller 0-1 ligger närmast till hands. Väljer dock att köra underspelet 2.5 mål till odds 2.00 hos paf här. 

Skribent: Per
12 November 2015