FC Köpenhamn fick med sig ett hyffsat bra resultat från Parken: 2-1 seger. Men frågan är om det räcker för att ta de danska mästarna vidare nere i Amsterdam? Tveksamt.....

Visst FCK är i fortsatt fin form och radar upp den ena segern efter den andra i danska Superligan och det ser onekligen ut som de kommer försvara sitt guld från förra säsongen. I Europa League blir Ajax borta en tuff uppgift. Ajax är vassa på hemmaplan vilket också facit visar i ligaspelet. 10-2-1 och en målskillnad på 33-9....

I förra omgången slog Ajax, Twente hemma med klara 3-0 och nu ligger allt fokus på att ta sig vidare från mötet med FCK. 

I Parken kändes det 50-50 men nere i Holland tror jag på hemmaseger och mycket talar för att hemmasegern kan räcka för att ta sig vidare. 

I FCK saknas Falk, Zanka och Pavlovic, Pavlovic är kanske inget jätteavbräck men desto svårare blir det att ersätta Falk och Zanka. Zanka är en av FCK:s bästa försvarare och Falk har gått från klarhet till klarhet på mittfältet, det var också Falk som inledde målskyttet hemma i Parken....

Spelbolagen har mer eller mindre 50-50 på vem som skall gå vidare här, visst FCK leder 2-1 men detta är inget drömresultat i mina ögon. 

Skulle Ajax göra 1-0 måste FCK flytta fram och gå på offensiven...Och det är inte speciellt ofta som Ajax går mållösa från Amsterdam Arena...Inte en enda gång denna säsong har Ajax gått mållösa från en hemmamatch i ligaspelet. 

Hos bet365 får man goda 2.00 på Ajax att ta sig vidare och med tanke på att både Zanka och Falk saknas känns detta spel ganska vettigt. 

Speltips: Ajax vidare odds 2.00 hos bet365

Skribent: Per
13 March 2017