Kör en tidig rek på AIK-Malmö FF den 4 oktober. 

AIK hade chansen att kliva på guldtåget men misslyckades totalt mot Hammarby i derbyt. En riktig idiottackling av Kenny Pavey sabbade AIKs chanser att ta tre poäng, istället blev det Hammarby som tog hem segern och skickade på så vis också AIK en bra bit bort från guldsnacket. 

Men det dystra slutar inte där för AIK. Förutom 0 poäng och en rätt usel insats, skadade Jos sig så illa att han fick kliva av i mitten på första lägg därtill att Ofori drog på sig ett gult vilket innebär att han också missar mötet med MFF på söndag. 

Så det är verkligen inte guld och gröna skogar för Alm och hans AIK. Utan Ofori och Jos mot MFF ser jag inte hur AIK skall hålla upp det i den centrala delen av banan. Visst AIK är Allsvenskans bästa hemmalag men förutsättningarna är knappast dom bästa och frågan är om AIK-spelarna börja misströsta lite nu? 

I MFF är troligen Rasmus Bengtsson åter vilket kommer spela rätt stor roll i jakten på skåningarnas Europa-plats som kan generera en hel del nya pengar i MFFs ganska fulla kassakista. 

Hur Åge väljer att mönstra sin startelva låter jag vara osagt men det högst troliga är att han kör Nikola och Rosenberg på topp från start. Här vet norrmannen att det inte går att ställa skorna och ta tre poäng, vilket MFFs tränarstab tycktes tro mot HBK.

Väljer att köra ett vinnarspel på MFF här. 3.00 är ett odds som bör falla en smula då fler får upp vetskapen att Ofori inte kommer spela på grund av för många gula. 

Skribent: Per
29 September 2015