Speltips: AIK - Karlskrona SHL-kval match 2:7. 

AIK åkte på en tung förlust borta mot Karlskrona i den första matchen. Efter ordinarie matchtid var stod det 2-2 och det krävdes hela 3 övertidsperioder för att skilja lagen åt. Trots en hel del bra lägen för AIK att avgöra (straffslag efter 45 sek i förlängningen) och ett friläge m m, så var det KHK som gick segrande ur första striden genom att sätta avgörande 3-2 i den sjätte perioden.

En sån förlust känns rejält och nu är AIK mer eller mindre piskade att vinna hemma på Hovet. En ganska svår sits för Melin och co, som nog hade behövt en seger i första matchen för att fixa detta.

Tyvärr för de som håller på AIK tror jag inte på något SHL-spel nästa säsong. Johan Holmqvist i KHK-kassen ser ut att ha prickat storformen.

Ett tungt avbräck för AIK är att Robin Kovacs saknas. Kovacs drog på sig ett matchstraff i match 1 och blir avstängd minst en match. 

Oddset på Karlskrona att vinna inklusive förlängning ger goda 2.05 hos Unibet vilket i mitt tycke är i överkant, speciellt med tanke på att Kovacs saknas....

Skribent: Per
20 March 2016