Trycker ut ett speltips på Svenska Cupen innan speldatumet är satt så ta 12/3 kl 15.00 med en stor nypa salt. 

Stockholmsderby mellan AIK och Hammarby och allting talar för att matchen kommer spelas på Tele 2 Arena (Hammarbys hemmaplan) då Melodifestivalen tragiskt nog ockuperat Friends Arena. 

Skytteholm är knappast tänkbart här och skulle AIK fylla Tele 2 Arena ja då snackar vi ganska många miljoner för dem här som kan gå till spillo om man inte väljer att spela matchen här.

Så AIK - Hammarby på Tele 2. Visst AIK har "hemmaplan" officiellt sett och även hand om större delen av biljetterna, men tror det kommer vara typ 50-50 på läktarna så det kommer inte vara någon större fördel AIK här. 

AIK har en skadelista som är lång som en hel midsommarnatt och frågan är vilka som hinner bli klara för spel till den Allsvenska premiären om ca 2 veckor? Ofori som var en av AIKs bästa spelare i fjol går fortfarande skadad och mot Falkenberg senast var det ett flertal av de tänkbara startspelarna som fick kasta in handduken. 

Dickson Etuhu, Amin Affane, Ebenezer Ofori, Denni Avdic, Jos Hooiveld och Stefan Ishizaki. Sex av AIK:s nyckelspelare är sjuka eller skadade. Utöver det är ytterligare ett par spelare, bland annat Daniel Sundgren, Ahmed Yasin, Eero Markkanen och Johan Blomberg, en bit i från toppform. Ja läget är inte det bästa i AIK även om Ishizaki troligen finns med från start mot Hammarby. 

Att Hammarby ger 4.50 på "hemmaplan" mot AIK ser jag som ett lite väl generöst odds, speciellt med tanke på att matchen betyder mer för dem då AIK redan har en Europacupplats klar. Visst en titel är en titel, men hur mycket krut kommer Alm lägga? För han vill väl ha en så bra elva som möjligt i premiären mot Sundsvall?

Hammarby övertygade en hel del mot Djurgården senast och den nye brassen så ytterst intressant ut, detsamma gällde Smarasson som lär bli en ny publikfavorit på Söder. 

AIK är favoriter men inte med mycket. 4.50 är i mitt tycke ett överodds på Hammarby. Ett derby är ett derby där allt kan hända och med en titt i backspeglen så vet vi vad som kan hända. 2015 slog nämligen Hammarby ut AIK i Svenska Cupen....

Rekar Hammarby till 4.50 på Paf.com tror oddset kommer droppa efter hand! 

Skribent: Per
7 March 2016