Dags för ny Allsvensk omgång, det är tätt mellan matcherna nu. Så sent som i onsdags lirade AIK match mot Sirius hemma på Friends. Slutresultatet skrevs till 1-0 efter mål av Eero Markkanen. AIK dominerade matchen ganska klart i 60-65 minuter innan man började försöka spela på resultatet. Trots att Sirius tilläts komma upp lite mer i banan så var Uppsalalaget aldrig riktigt nära att hota AIK-segern. 

AIKs spel har en hel del att önska fortfarande speciellt om man vill vara med och kriga om SM-guldet med Malmö FF. 

Ett par frågetecken måste rätas ut. Kristoffer Olsson, Oscar Linnér och Krpic är tre spelare som måste bevisa lite mer speciellt Olsson som ansågs vara en riktig prestigevärvning. Hittills har Olsson sett väldigt tunn och vilsen ut. Men kanske var det lite av en vändning vi fick se mot Sirius senast. Jämfört med de första matcherna var insatsen mot Sirius ett klart steg framåt. 

Mitt speltips: Väljer att spela på AIK trots att man inte imponerat speciellt mycket. Men hemma på Friends är man normalt väldigt starka och mot ett lag som Sundsvall skall det naturligtvis vara 3 poäng. 

En rak etta ger inte mycket pengar så väljer istället att spela på AIK + under 3.5 mål i matchen. Tror inte att AIK kommer göra mer än max 3 mål här. Mitt spel sitter om det blir följande resultat i matchen:

1-0, 2-0, 3-0 AIK samt, 2-1 AIK. Oddset på detta spel är 2.20 vilket kan fås hos bwin. De andra spelbolagen som erbjuder detta spel ger som högst 2.00.

Startelvor AIK-Sundsvall:

AIKs troliga startelva: 

Linnér - Nyholm, Karlsson, Johansson - Sundgren, Thern, Olsson, Ishizaki, Blomberg - Gotiom - Markkanen

Alternativ till denna elva är att Thern spelar på topp om inte Goitom startar. Då väntas Vrdoljak in på yttermittfältet. 

GIF Sundsvalls troliga startelva:

Kommer inom kort.

Matchstart kl 15.00 på Friends Arena

Skribent: Per
30 April 2017