Speltips AIK - GAIS Svenska Cupen. 

I första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen ställs AIK mot GAIS. Ett GAIS som gjort ett par intressanta värvningar inför kommande säsong. Dusan Djuric, Dardan Rexhepi, Damir Mehic samt Johan Svahn, en spelare som stod för 4 mål och 11 assist för sin tidigare klubb IFK Värnamo.

Många tror att detta kan bli en mumsbit för AIK men själv är jag inte lika säker. Tycker inte AIK har fått till det i träningsmatcherna och i mitt tycke saknar man fortfarande en vass anfallare speciellt i djupled. Varken Markkanen eller Avdic är några speedkulor och risken är att det kommer bli många långa bollar rakt på dessa herrar och inte bakom en baklinje då deras speed inte räcker till. 

Hur AIK kommer ställa upp mot GAIS är ytterst svårtippat men skulle ändå tro att herr Norling kör bästa laget nu när det är tävlingsmatch. 

Sista träningsmatchen för AIK mot IFK Göteborg var ingen höjdare men så valde också Norling att ställa upp med ett b-betonad elva. 

AIK brukar börja säsongen ganska knackigt och det skulle förvåna mig om de kör över GAIS som gjort en helt ok försäsong. 

Stor press på AIK här och GAIS kan spela ut och bara gilla läget. Ett poängtapp för AIK skulle givetvis inte vara ok hos fansen och kraven på fler nyförvärv skulle nog sätta extra mycket fart. 

Väljer att spela på GAIS +1.5 asian handicap, ett spel som ger hyggliga 2.23 hos Unibet. Svenska Cupen brukar bjuda på en hel del överraskningar och oddsen på AIK känns lite väl i överkant här. 

Skribent: Per
18 February 2017