Speltips Allsvenskan omgång 16. 

AIK är mitt inne i ett hektiskt spelschema med Europa League kval varvat med Allsvenskan. Efter 0-1 borta mot Panathinaikos i EL-kvalet väntar serielunken på nytt där nästjumbon Falkenberg väntar. Ett Falkenberg som just fått MFF-lånet Felipe Carvalho spelklar. 

Att Carvalho ansluter till Falkenberg är ett stort plus, FFF har verkligen haft det svårt i defensiven och med sydamerikanen kanske hallänningarna kan få lite mer ordning på det svajande försvarsspelet. 

Spelbolagen är givetvis inte helt oväntat på AIKs sida och Falkenberg är rejält nederlagstippade. Men jag vill höja ett varningens finger för AIKs tunga spelschema och det faktum att man var nere i Grekland så sent som i fredags, talar knappast till fördel för Gnaget. 

Risken för en reaktion vid ett späckat spelschema likt AIKs är relativt stor och varför inte mot Falkenberg hemma där alla förväntar sig en enkel seger och tre nya poäng. 

Väljer att spela Falkenberg +1.5 i Asian Handicap till 2 gånger insatsen hos bet365. Tror Falkenberg kan hålla jämna steg med AIK som har fokus på matchen mot Panathinaikos på torsdag.

Alexander Isak missar mötet med Falkenberg och en värre är att Nisse Johansson är avstängd. Johansson var lysande mot Panathinaikos i EL-kvalet och är en viktig kugge i AIKs försvarsspel. Förutom Isak och Nisse saknas fortsatt Dickson Etuhu som har en bit kvar till comeback.

Falkenberg på 15:e plats med 6 poäng upp till kvalspel där för närvarande Hammarby ligger är i stort behov av poäng och minst 1 poäng på Friends Arena skulle nog betecknas som en seger för FFF.

I FFF saknas David Svensson, avstängd, Linus Andersson, skadad och Hampus Svensson skadad. 

Mitt speltips: Falkenberg +1.5 AH odds 2.00 hos bet365.

Skribent: Per
29 July 2016