Dags för AIK att ta sig an Europa FC hemma på Friends Arena. Ett lag från Gibraltar som säkerligen inte skrämmer slag på Norling och co. 

Men kan man förvänta sig jättekross må tro? Tveksamt i mina ögon. 

AIK gjorde bara 4 mål totalt på två matcher mot ett svagt Bala Town och även om Europa FC kanske är något sämre så känns ett spel under 4.5 mål väldigt intressant här. 

I Allsvenskan har AIK bara gjort 2 mål på de senaste 3 matcherna, frågan är hur AIK kommer agera mot ett väldigt kompakt Europa FC?

Alla förväntar sig att AIK skall köra över detta Gibraltar gäng som bara spelat Europa League 2 ggr tidigare. Men ett litet varningens flagg skickade Lincoln Red Imps i Champions League kvalet mot Celtic då de överraskade större delen av Fotbollseuropa genom att gå segrande ur match 1 med 1-0, och det var inte så att Celtic var totalt överlägsna heller. 

Ett tidigt ledningsmål för AIK kan sätta en del käppar i hjulet här men håller Europa FC ut första 15-20 så känns detta spel väldigt bra. 

Hur lagen kommer ställa upp återstår att se men för Carlos Strandbergs del är det sista matchen med AIK i Europaspelet då den forne Häckenanfallarens lånekontrakt går ut....

Speltips: AIK - Europa FC under 4.5 mål odds 1.64 hos Leo Vegas

Skribent: Per
13 July 2016