Plockar ett tidigt tips på Allsvenskan omgång 17.

Toppmöte på Friends Arena där AIK tar emot Elfborg. AIK spelar borta i Armenien på torsdag medan Elfsborg redan lirat sin match mot Randers (tisdag). 

Två dagars återhämtning är ganska stor skillnad. Lägg därtill att AIK måste ta sig hem från Armenien vilket inte går på 1 timme direkt. 

Visserligen har AIK 0-2 att gå på men det lär ändå inte bli någon Walk in the park nere i Armenien för Gnaget.

Lite tunga ben och trötta i skallen lär de vara när AIK kommer hem och frågan är om de hinner kvickna till inför mötet med Elfsborg. 

Nej två dagars mer vila är inte hela prylen. Tycker AIK är ett lag utan spelidé just nu och mycket är långa bollar på Henok Goitom på topp. Sen har jag svårt för Alms uttagningar där han gång på gång bänkar Eliasson som varit bra när han väl fått chansen. 

Mot HIF senast var AIK katastrof. Ende spelare som var ok : Henok Goitom. Men bakom Goitom var det värre. Bangura slog bort säkert 20 passningar och Ishizaki såg inte speciellt het ut heller. Visserligen ett skott i ribban men annars var det tunnsått värre.

Elfsborg med få matcher i benen reser med gott självförtroende till Stockholm och känslan är att de mycket väl kan bli första lag att knipa tre pinnar där denna säsong! 

DnB till 2,28 måste verkligen provas tror oddset lär droppa! 

Skribent: Per
22 July 2015