Sorry Gnaget....Derbyspöket kommer flyga bort på söndag. Här är det klasskillnad just nu. AIKs spel har varit krampartat under större delen av säsongen, trots detta har man på något märkligt sätt hängt kvar i toppen. Och det är knappast på grund av någon storspelande målvakt eller någon bländande anfallsspel. 

Norling har satt en riktig tråkstämpel på AIK och frågan är om han sitter kvar nästa säsong om inte spelet börjar bli bättre? 

Stefanelli känns inte som någon direkt klassvärvning, visserligen bättre än Krpic men handen på hjärtat hade nog nästan vilken spelare som helst varit bättre.....

Många snackar om derbyspöket och visst kan det finnas en del som stirrar sig blinda på historiken. Djurgården har ju inte vunnit ett ­sådant sedan den 19 september 2011. Drygt sex år av lidande för de luttrade fansen, alltså. Ett lidande som nu ser ut att få sitt slut. I Danmark fick vi se Bröndby avfärda ett klart yngre derbyspöke (2015) då de slog FCK med 1-0 på hemmaplan, målet inslaget av en f d Djurgårdare...kanske ett tecken inför derbyt på Friends på Söndag?

Nog om statistik och derbyspöken, nu till själva matchen. Jag lägger mitt tips på Djurgården men vågar inte köra raka tvåan fullt ut, väljer istället att köra lite safe och spela draw no bet, (pengarna tillbaka vid oavgjort). Ett spel på detta ger 2.30 vilket känns ganska ok här. 

Djurgården har imponerat klart mer än AIK efter uppehållet och det känns som deras lag är mer balanserat. AIKs enda lagdel som tycks funka är försvaret och visst det kan tyckas vara bra men allt annat känns ganska svajigt. Många hävdar "experter" hävdar att AIK har Allsvenskans bästa anfallsbesättning, kan tyvärr inte hålla med. Obasi kanske en toppspelare i Allsvenska mått mätt men Goitom blir knappast bättre med åren och Stefanelli väger för lätt och har inte imponerat på mig ännu. 

Djurgården då? Blåränderna rider på en liten framgångsvåg just nu och har studsat tillbaks bra efter den snöpliga 0-1 förlusten mot MFF där Djurgården var det klart bättre laget och värda 3 pinnar. Sedan förlusten mot Malmö har DIF vunnit mot IFK Norrköping och Halmstad. Segern mot Halmstad må ha suttit ganska hårt inne men sett till 90 minuter så var det inget snack. DIF borde vunnit denna match med klart större siffror. 

Tjongar in 4 units på DnB DIF här. Form, spelidé och spelartrupp talar till bortalagets fördel. Det enda som AIK egentligen kan luta sig tillbaka mot är spöket och ett bra försvarspel, men frågan är om det spöket är på väg att flyga bort nu....

Speltips: DnB Djurgården 2.30 hos betfair

Skribent: Per
25 August 2017