Europa League kval för AIK på Tele 2 Arena mot Walesiska ligatvåan Bala Town. Ett lag som vi inte vet så mycket om förutom att de kom två i Wales Premier League bakom segrande TNS.

AIK är inte helt bekväma med att spela i "fiendeland" och detta är givetvis inget som faller fansen speciellt bra i smaken heller. Och att det är "balkonggräs" man spelar på är inte heller någon fjäder i hatten direkt. 

Efter det långa EM-uppehållet tror jag inte på någon målfyrverkeri från AIKs sida direkt. Alla förväntar sig en enkel seger men man har varit med förr. AIK brukar sällan ösa in mål mot de sämre lagen i Europaspelet. Säsongen 2014/15 vann AIK med 2-0 hemma mot Linfield i kvalomgång 2 därefter blev det 0-3 förlust hemma mot Astana. Förra säsongen var facit: 4-0 hemma mot finska Vasa och 2-0 hemma mot Shirak. 

Tror AIK vinner, allt annat vore faktiskt riktigt pinsamt, men tror inte på någon kross a la 5 eller 6-0. 

Hos Mybet bjuds det på 1.70 på under 3.5 mål vilket är klart högre än konkurrenterna som snittar runt höga 1.5 och låga 1.6. 

Hur lagen kommer ställa upp är ännu inte spikat men klart är att CSKA-lånet Carlos Strandberg spelar, vilket givetvis är klart positivt för AIKs del. Men mot låga försvar brukar AIK ha ganska stora problem att göra många mål och samma visa finns det risk för ikväll. 

(Matchen direktsänds på Viasat Fotboll med start kl 18.30.)

Speltips: AIK - Bala Town under 3.5 mål

Skribent: Per
30 June 2016