Provar ett spel i norska Tippeligaen där tabellettan Rosenborg gästar Aalesund på plats nummer 14. 

Rosenborg går som tåget och har bara en förlust under hela säsongen, en förlust som kom i första omgången mot Odd borta 1-0. 

I senaste omgången blev det storseger 5-2 mot Sarpsborg efter en stabil insats speciellt offensivt. Av bara farten slog RBK sedan IFK Norrköping i Champions League kvalet och de mesta mästarna i Norge har nu ena benet i tredje omgången efter 3-1 på Lerkendal. 

Mot Aalesund är Rosenborg motiverat klara favoriter men den raka tvåa ger inte mer än 1.40 vilket inte lockar speciellt mycket till spel. 

Väljer därför över 2.5 mål + Rosenborg seger. Ett spel på detta ger som bäst goda 1.91 hos PaddyPower. Motiveringen till spelet är ganska enkel. Aalesunds försvar läcker rejält och på tre matcher har man släppt in 10 mål. Lägg därtill att Rosenborg snittar 2.0 mål per match framåt. 

Tror på en ganska klar RBK-seger här, alternativet till mitt spel kan vara -1.5 på Rosenborg vilket kan fås till odds 2.20-2.25 men med mitt spel får man en lite gradering om det skulle bli exempelvis 1-2 eller 2-3 vilket inte är någon omöjlighet. 

Speltips: Roseborgseger + över 2.5 mål odds 1.91 hos PaddyPower

Skribent: Per
15 July 2016