EM har varit en besvikelse hittills, både spelmässigt och bettingmässigt. Nu får vi alla topplagen på samma sida av slutspelsträdet med och kommer att få se en massa halvbra matcher tyvärr utan dem stora profilerna.

Men ett lag som är sugna att hamna på "rätt" sida slutspelsträdet är Portugal. För att hamna etta i gruppen så måste man vinna mot Ungern ikväll. Ja, om man ska ha chans att ens ta sig vidare så krävs en vinst eller ett oavgjort resultat i alla fall.

Ungern ska vara några klasser sämre än Portugal. Portugal har imponerat spelmässigt mot både Österrike och Island och kunde haft 5-6 mål i turneringen redan, man har spelat ut båda lagen ganska överlägset och Ungen är i mina ögon sämre än båda dessa.

Ungen är redan klara för slutspel med sina 4 poäng och jagar förstaplatsen. Ett oavgjort resultat kan räcka till detta och jag förväntar mig ett väldigt medvetet Ungern som lägger sig på defensiven.

Frågan är bara om Portugal backar hem om de får en 1-0 ledning? Men likt Wales har Portugal ett otroligt bra kontringsvapen i Ronaldo och Nani, så risken att målen uteblir om man lägger sig defensivt ser jag som liten.

Jag kanske underskattar Ungern här? Men före mästerskapet var mina två största utklassningar Tyskland - Nordirland samt Portugal - Ungern. Sett till matchbilden igår så borde Tyskland minst slutat 4-0 och jag tror vi får en liknande matchbild ikväll. Sen kan inte jag hjälpa om ineffektiviteten är framme igen.

Portugal över 1.5 mål tar jag ganska hårt med andra ord på LeoVegas. Portugal kommer göra allt för att slippa den tuffa sidan av slutspelsträdet.

Skribent: Olofsbetting
22 June 2016