Okej, jag ställer mig lite frågande. Har Sverige fått mer respekt eftersom man slagit ut både USA och Brasilien? Man kunde förlorat båda matcherna med 0-3 utan problem och grisade sig vidare.

Mot Tyskland finns det inte en chans i helvetet att Pia Sundhage helst plötsligt kommer att byta taktik heller, men tyskorna är mer fysiska än Brasilien och kommer att kunna hota i luften om Sverige står så lågt med.

Detta är ytterligare en match där Tyskland lär ligga kring 65-70% boll och Sverige kommer att ligga på kontringar. Tyskland kommer att få 10-15 avslut och Sverige kanske 3-4 på sin höjd.

Vi snackar effektivitet som vanligt här, rent statistiskt ska ju Tyskland vinna matchen om min analys stämmer. Mellan Sverige - Brasilien låg man rätt men trots Brasiliens dominerande spel så lyckades Sverige hålla siffrorna nere till 0-0.

I mina ögon är Tyskland snäppet bättre än Brasilien med, och mot Sverige fick jag en -0.75-lina till 1.65. Här får jag alltså en -0.5-lina (rak vinst) till 1.87?

Jag går faktiskt in med 8u här, för värdet är get inget snack om till matchbilden.

Lite som att ett topplag i Premier League skulle ha 1.87  mot ett lag på nedre halvan, om man inte är så kunnig på damfotboll. Det är ett lag som kommer att vara klart dominerande i matchen och om Sverige släpper in 1-0 och flyttar upp så tror jag snarare att vi får se en match likt Brasilien - Sverige i gruppspelet där ytorna i Sverige kommer ge ytterligare mål för Tyskland.

Oddset är spelbart ner mot 1.75 tycker jag.

Skribent: Olofsbetting
17 August 2016