Brukar hålla mig undan att spela på träningsmatcher, men håller nere insatsen till 5u i alla fall. Att spela på 1x2 är lite vågat med tanke på alla byten som kan ske i en match. Ska ni köra något som har med 1x2 att göra så är det bäst att spela på resultat som enbart handlar om första halvlek.

Jag förstår inte hur Sverige kan vara så pass stora favoriter? Slovenien var med i VM 2010 och tog sig till play-off precis som Sverige inför EM 2016. Man är i klass med Sverige helt enkelt. Men Sverige har ju Zlatan.

Fast nu har man inte Zlatan imorgon, och heller inte Albin Ekdal, som räknas som Sveriges bästa spelare efter Zlatan av vissa. Jag tror dock att Wernbloom kan ersätta ganska okej, men det ger ett mindre spelskickligt mittfält, då även Kim Källström har blivit mer en sittande mittfältare än en offensiv sådan på senare tid.

Sverige kommer att köra med Durmaz på vänsterbacken, en ovan position och även en ganska fysiskt svag spelare som lär få lite problem med tanke på Sloveniens mittfält.

Slovenien har en del bra spelare så som målvakten Oblak (Atl Madrid), Josip Ilicic (Fiorentina), Kevin Kampl (Leverkusen) och Milivoje Novakovic (Maribor). Utöver dessa spelare har man spelar runt om i Europas toppligor och några talanger. Jag skulle likna truppen med Sveriges, fast utan någon fixstjärna.

Med andra ord borde det bli en ganska jämn match imorgon. Sverige bör dock vara mer motiverade som ska in i EM och spelarna kommer att slåss om platserna i truppen nu när dem får visa upp sig.

Slovenien kommer inte att spela EM och kommer säkert att spela lite mer avslappnat. Jag tror inte man ställer sig på defensiven i 90 minuter, utan snarare släppa lite på defensiven och försöka spela ut, lite rolig fotboll.

Linan på Sloveniens hörnor ligger på 3,5 och det känns lite i underkant. Jag var lite sugen på att spela över 0,5 mål för Slovenien med, men som sagt, man vet inte hur Slovenien byter.

Jag tror Sverige kommer att vara spelförande, men om bara Slovenien kör med Kampl och Ilicic på mitten så bör man kunna styra mittfältet mot Wernbloom och Källström.

Tror man kan skrapa ihop fyra hörnor här, hade själv satt linan på 4,5 hörnor istället.

Vi håller som sagt nere insatsen då det är träningsmatch. Sen återstår det att se om jag är snett på det, eller om bolagen har överskattat Sverige.

Skribent: Olofsbetting
30 May 2016