Dags för Spanien att kliva in i turneringen, och denna gången gör man det med lite mindre press på sig.

Spanien vann EM 2008 och även 2012 och har chansen att ta hem mästerskapet för tredje! gången i rad. Man till stor del samma spelare i truppen, så varför inte? Man saknar kanske Xavi, Puyol, David Villa och en Torres i högform, men man har inga dåliga spelare ändå. Jag har Spanien som favoriter att ta hem turneringen, trots det dåliga genrepet mot Georgien (0-1).

Kommer Spanien att föra matchen? Till 100% ja. Iniesta, Fabregas, Thiago och David Silva, det offensiva mittfältet ger mig gåshud bara jag tänker på det. De kan spela ut vilket annat mittfält som helst hur enkelt som helst i turneringen.

Morata har kanske lite mer att bevisa, men med det mittfältet bakom sig kommer han att få sina chanser, inget tvivel. Defensivt känns Spanien ruskigt starka med. Man har Ramos och Pique som mittbackar och Juanfran och Alba som ytterbackar, och det är nog det bästa försvaret i turneringen med. Casillas vaktar nog målet efter De Geas problem.

Det är bara offensiven som skulle kunna vara frågetecknet, men Morata lirar i Juventus, det är ingen dålig spelare, och bakom honom finns både Aduriz och Nolito, om nu inte Nolito tar en startplats.

Jag tror att Spanien kör över Tjecken med 2-0 eller 3-0 och -1 AH samt över 1.5 mål för Spanien känns lite för lågt. Men att Spanien vinner + över 1.5 mål i matchen som kombination finns till 1.85 på Nordicbet och den hugger jag.

Tror det blir en ganska ensidig match och jag känner mig inte rädd för Tjeckien precis, som bör få problem att hänga med, snarare är jag rädd för att Spanien inte ska kunna skapa de där riktigt heta målchanserna.

För även hur bra Cech spelar så ska inte Spanien gå mållösa idag om jag får rätt om matchbilden.

Lägger en tv-peng på David Silva som matchens lirare med till 7.00 och bokför med 1u.

Skribent: Olofsbetting
13 June 2016