England leder gruppen på 4 poäng före Slovakien och Wales på tre poäng och Ryssland på 1 poäng.

England roterar spelare idag, men med tanke på hur truppen ser ut så skulle jag säga att slagstyrkan är minst lika bra. Enda negativa är kanske att ytterbackarna inte håller samma klass offensiv och defensiv. Rose och Walker är ruskigt bra ytterbackar.

Slovakien måste vara smarta när man gå in i denna match. Man har 3 poäng och vid ett oavgjort resultat lär man ta sig vidare som bästa trea som sämst. Albanien har 3 poäng och -2 i målskillnad. Slovakien har råd att förlora med 1 mål och ändå ta sig vidare, då det finns chanser att både Nordirland och Island förlorar sina sista matcher med.

Jag tror därför att Slovakien kommer att spela stenhårt på 0-0 fram tills att England eventuellt kommer få in ett mål. Englands reserver Sturridge, Henderson, Wilshere och Vardy kommer ju alla visa att de ska starta i nästa match, så jag tror det blir full fart som vanligt för England. Finns ju ingen anledning att börja spela defensiv och säkert. Vinner Wales mot Ryssland så är ju Wales gruppetta helt plötsligt.

Sturridge har jag stor tro på idag, och han såg bra ut i inhoppet senast.

Jag tror att England kommer ta kommandot här, precis som mot Wales och man kommer att vara spelförande, men kanske inte lika mycket.

Slovakien lär sjunka djupt och detta bör öppna upp för hörnor, som England är duktiga på att skapa.

En lina på 6,5 hörnor för England erbjuds på WilliamHill och den hugger jag. Det har varit många mållösa och tråkiga förstahalvlekar i EM och då brukar det skapas en del hörnor med.

Skribent: Olofsbetting
20 June 2016