Tycker William Hill ligger fel med linan, precis som senast. Man bjuder ut en 6.5 lina på antalet kort, och då räknas antalet kort som hålls upp i matchen.

i 10 av dem senaste 11 matcherna, hela vägen bort till 2008 har mötena mellan lagen innehållit minst 7 kort. Risken är dock att ett 2-0 resultat för Sevilla från förra och ett tidigt mål från Sevilla kanske gör matchen lite mer avslagen.

Jag väljer istället att gå på över 65 kortpoäng. Ett gult kort ger 10 poäng och ett rött kort ger 25 poäng. Det har blivit en hel del röda kort genom åren med, och om matchen är avgjord ser jag goda chanser för frustration och röda kort.

Pepe Mel har precis blivit sparkad för Real Betis, och han har varit oerhört omtyckt som tränare bland fansen. Istället tar reservlagets tränare, Juan Merino, över laget i returmötet ikväll.

Jag förväntar mig som vanligt en tuff kamp och kortlinan i detta derbyt borde nog legat på 7.5 minst. Får jag en lina på 65 kortpoäng där röda kort räknas in på 25 poäng så räcker 5 gula och 1 rött också.

Går inte att blunda för statistiken här när 10 av 11 senaste gått över. Det är ett av dem hetaste derbyna i Europa rent känslomässigt och ett derby där båda lagen har många spanska spelare som vet vad derbyt betyder till skillnad från i Italien och England där lagen numera innehåller spelare inköpta från andra länder.

Då jag väljer kortpoängen istället och oddset inte är lika högt så håller jag nere insatsen med.

Skribent: Olofsbetting
12 January 2016