Dags för ännu ett returmöte. Schalke spelade 0-0 borta mot Shakhtar. Det är ett Shakhtar som har sålt av spelare och som inte alls har en lika stark trupp som man hade i somras och höstas. Spelmässigt var det ganska lika och bollinnehavet var jämnt med.

Mittbacken Kucher drog på sig två gula kort och spelar därför inte returen mot Schalke. Dem tyska lagen brukar alltid prestera när det gäller som mest, och vi såg vad Malmö FF klarade av att göra hemma mot Shakhtar.

Nu är det ett sämre Shakhtar utan sin stora stjärna Teixeira som kommer att möta Schalke, som dessutom är ett bättre lag än Malmö FF såklart.

Det lär bli ett klarare innehav av boll och en tydligare matchbild där Schalke kommer att föra matchen i returer. Tyska lagen brukar alltid vara seriösa i cupspelen med och jag blir faktiskt imponerad och överraskad om Shakhtar slår ut Schalke på bortaplan här.

Schalke har ett av Europas mest talangfulla lag och har redan sålt av Draxler. Jag förväntar mig att man tar sig vidare i alla fall och investerar i den raka 1an här.

Skribent: Olofsbetting
18 February 2016