Dags för andra omgången av Champions League-kvalet och här kommer de lite mer rutinerade lagen in mot underdogsen.

Jag har valt att rikta blickarna mot Partizani - Ferencvaros. Partizani fick platsen tack vare att Skenderbeu som vann ligan, var inblandade i matchfixning och därför blev avstängda. Istället ska ligatvåan i Albanien; Partizani, ta över platsen och kvala till Champions League.

Partizani slutade 5 poäng bakom Skenderbeu i tabellen och var framförallt det bästa bortalaget i den albanska ligan. Partizani hade med en spelare i den albanska EM-truppen, andramålvakten bakom Berisha.

Det är inte ens Albaniens bästa lag och där är inte några större stjärnor heller. Man skulle som sagt inte ens ha platsen.

Man kommer att ta emot Ferencvaros, ett lag från Ungern som har plockat hem en del spelare och har några kända profiler.

Ferencvaros har flertalet landslagsspelare i Ungern, bland annat Gera, Böde, Lovrencsics, och Adam Pinter. Man har även Tamas Hajnal, och Adam Nagy som gjort flertalet matcher för landslaget och även Cristian Ramirez som lirat i Ecuadors landslag.

Det är ett betydligt profilstarkare lag som Ungrarna kommer med i alla fall och erfarenheten är större. Jag tror kanske att man kommer med inställningen att spela säkert defensivt och eventuellt ta med sig tre pinnar hem, man kanske inte går fullt ut för vinst. Men man ska vara det bättre laget tycker jag.

Ferencvaros vann ligan med nästan 20 poäng och Böde vann skytteligan ganska överlägset. Ferencvaros ska ta minst en poäng här och jag väljer -0.25 AH på ungrarna, då jag tror man tar tre men i värsta fall får vi halv förlust. Vill ni spela till ett lägre odds och mer safe så kör på DnB.

Oddset på Ferenvcaros går upp dock, men det ställer jag mig frågande till, kanske kan vara värt att vänta, men jag är nöjd.

Skribent: Olofsbetting
11 July 2016