Benfica måste ha 3 poäng för att hänga på Sporting i toppen och nu kommer dem att få en utmärkt chans mot ett väldigt decimerat Pacos Ferreira som dessutom har några spelare på lån från just Benfica.

Kollar man på Pacos Ferreiras matcher mot topplagen hemma så har dem enbart mött Sporting och då slutade det med en 2-3 förlust.

Benfica har gjort 5,4,6 mål på sina tre senaste bortamatcher i ligan dessutom.

Om vi nu ska ta en titt på truppen i Pacos Ferreira inför matchen så är det där vi finner lite intressant info.

Pacos saknar många spelare inför matchen. Två centrala försvarare saknas (Ricardo 12 matcher och Cardoso 14 matcher). Ponck (1 match) och Pele (19 matcher) kan inte spela pga att dem är utlånade från just Benfica. Även Rodrigo Antonio (3 matcher) saknas.

Minhoca (4 matcher) och Baixhinho (13 matcher) har skadeproblem och kan också missa. Sen är redan Romeu (14 matcher) och Cristian (17 matcher) är båda skakade också.

Med andra ord är det stort manfall i Pacos Ferreira och oddsen har redan gått ner en del. Jag chansar på att Benfica når 3 mål istället för 2, för den som vill köra safe finns över 1.5 mål till 1.50 drygt.Men med dessa förutsättningar måste vi prova. Pacos Ferreira kan sakna upp mot 9 spelare mot Benfica.

Skribent: Olofsbetting
18 February 2016