En väldigt jämn match på förhand såklart. Båda lagen spelar på konstgräs, och båda lagen spelar en väldigt underhållande fotboll som är passningsinriktad.

Östersund blev hyllande efter debuten mot Hammarby och flera experter gick ut och sa att detta är den bästa nykomlingen någonsin i Allsvenskan och vissa gick ut och sa att de visste redan hur bra Östersund kommer att vara.

Sedan blev det 0-3 hemma mot AIK i nästa match och sen var det tyst. Men kanske var det detta som Östersund också behövde, kanske fick man själva lite hybris efter starten?

Häcken har börjat helt okej, man förlorade mot IFK Norrköping hemma senast med 1-2 där man kanske borde avgjort redan i första halvlek med alla chanser man fick när Norrköping jagade kvittering.

Abrahamsson i målet har börjat bra, och tur är nog det, för försvaret håller inte allsvensk klass, man har släppt till 3-4 riktigt bra lägen i varje match känns det som.

Man har en gedigen frånvarolista och av dem som saknas inför matchen mot Östersund som hade varit aktuella i startelvan så finner vi vi följande:

Martin Ericsson, Paulinho, Kari Arkivuo, Demba Savage, Rasmus Schüller, Tefu Mashamaite och Alexander Jeremejeff. Jag sätter nästan Paulinho och Martin Ericsson som lagets bästa spelare med, och viktiga centrala spelare.

Man kommer ändå att ha ett helt okej lag, men spetsen är borta både framåt och på mitten. Kommer nog bli en tight match helt enkelt och jag tror vi kan ligga nära på en 1X här.

Jag väljer DnB så jag får upp oddset lite mer, men vill man fega kan man köra +0.25 på Östersund med.

För om Östersund nu utklassade många lag hemma i Superettan, och inte kan klara av minst en poäng mot ett Allsvenskt lag som är skadedrabbat, ja, då lär jag inte värdera Östersund så högt i framtiden här.

Skribent: Olofsbetting
14 April 2016