Matcherna mellan Malmö FF och Örebro SK brukar vara jämna och lite tighta. Det är för det första två väldigt spelande lag, och två väldigt strukturerade sådana med. Malmö FF spelar upp bollen ganska långsamt och går via backlinje upp till mittfält och tar det lugnt och sansat.

Örebro har ett mittfält med RÅP och Gerzic som brukar spela lugnt och metodiskt med, jag tror det kan bli mycket boll kring mitten imorgon eller på kanterna som kan bli lite stängda. Senast lagen spelade mot varandra i Malmö var jag på plats, då saknades Gerzic men han är tillbaka nu.

Ajdarevic har lämnat för OS och spelar inte, även Kalle Holmberg och Crespo Kamara har lämnat truppen, så offensiven är lite haltande nu. Malmö FF är ett av dem bästa defensiva lagen i Allsvenskan och jag tror inte att man släpper in fler än ett mål trots konstgräset.

Örebro kommer att ha lite haltande offensiv som sagt och bara DG stoppas så borde det gå bra.

Malmö FF har en bra offensiv, men man kör en del på targetspel på Rosenberg och jag tror att ÖSK har ganska bra koll där bak, även Almebäck som ska ta Rosenberg hållet bra klass i det fysiska.

Båda lagen är med i toppen och båda lagen vet att det är en match där båda ändå kan känna sig nöjda med en pinne.

Jag kan tänka mig att Malmö FF vinner med 1-0 kanske, eller 1-1, men jag tror inte vi får se något målfyrverkeri imorgon.

Bolagen har tro på en målrik match till skillnad från mig och erbjuder faktiskt 1.73 på under 3.0 mål AH. Det innebär att vi måste ha hela 4 mål i matchen för förlust och man får pengarna tillbaka på 3 mål. Vinst vid 0-1-2 mål, så där trycker jag in en slant.

Även om Allsvenskan är en jämn liga, så är det inte i matcherna i toppen vi får se dem flesta målen precis.

Senast lagen möttes i Malmö blev det 1-0 till Malmö FF.

Skribent: Olofsbetting
31 July 2016