Örebro har jag stora förhoppningar på inför säsongen och jag har väl inte riktigt fått svaren än. Jag såg slutet mot Helsingborg men det säger inte så mycket.

Jag såg även matchen mot Djurgården, och då såg man svaga ut. Men ställer man rutinerade Örebro mot ett Jönköping Södra så tror jag att ÖSK går segrande.

J Södras odds har rasat efter 1-0 mot Kalmar och 3-2 mot Malmö FF. Men vi ska tänka på att det inte var allt för många chanser för J Södra i båda matcherna.

Man spelar mycket på kontringar på Cibicki och ligger lågt och lär även göra det med Örebro här.

Man har väl haft lite övning i Superettan, men detta kommer att bli första matchen på konstgräs för säsongen även för J Södra. Vilket kommer innebära ett snabbare rull, och frågan är om J Södra har samma tempo i kroppen som Örebro? Det tror jag inte.

Att spela på konstgräs i Superettan och i Allsvenskan är nog två olika saker.

Jag väljer dock att spela över 1.5 mål för Örebro istället än rak vinst, då ÖSKs defensiv verkar lite vinglig för tillfället. Helsingborg tilläts komma till många avslut i förra matchen.

Cajtoft var bra i målet mot Malmö FF, och han måste nog göra en lika bra match till för att Örebro inte ska klara denna linan tänker jag.

Skribent: Olofsbetting
8 April 2016