Örebro SK har spelat fantastiskt nu på slutet sedan man inledde lite dåligt. Man har haft en väldigt bra offensiv och kunnat rotera lite på spelarna utan att tappa spelidén. Axén har gjort ett väldigt bra jobb såhär långt.

Nu är det dags att ta emot mästarna IFK Norrköping, som också har börjat bra. Man har lite tur i att Norrköping plågats av skador och inför denna matchen ser det inte jättebra ut.

Sjölund och Blomqvist, båda ordinarie innermittfältarna är borta (avstängning och skada). Tkalcic skadade sig senast och även han missar. Bärkroth gjorde comeback senast, men sa efter matchen att han inte är i matchform och håller därför inte normal klass.

Förväntat mittfält är nog Traustasson, Hadenius, Tekie och Bärkroth.

Dock har man Kujovic och Nyman som på egen hand kan göra mål, och Örebro borde definitivt kunna skapa en del med. Gerzic är tillbaka i laget.

Crespo Kamara saknas i Örebro, men han har inte varit ordinarie på ett tag heller, så påverkar inte. Broberg är tillbaka för ÖSK med och lär vara aktuell för inhopp.

Båda lagen har gått över 2.5 mål i 8 av 10 matcher. Så 16 av 20 matcher totalt har gått över. Lite dåligt för spelet är att Örebro är målgladast borta och Norrköping hemma.

Men jag tror att båda lagen kan göra mål, och Örebro borde ha bra chans här. Vågar inte spela på raka ettan och 1X ger lite för lite. Vi kör över 2.75 mål AH istället. Halv vinst på över 2.5 mål alltså, och full vinst vid fyra mål eller fler.

Tror på kanske 2-1 eller 2-2 här. Liten fördel Örebro helt enkelt.

Skribent: Olofsbetting
20 May 2016