Dags för returmöte i Europa League mellan Anderlecht och Olympiakos. Olympiakos kommer från Champions League där man var nära på att slå ut Arsenal i gruppen.

Anderlecht har spelat i Europa League under säsongen och avancerade i en grupp med Tottenham till slutspelet.

Anderlecht förlorade 2 av 3 matcher borta i gruppspelet i Europa League och Olympiakos hade samma facit på sitt hemmaspel i Champions League. Men Olympiakos mötte Bayern M och Arsenal.

På sina 22 senaste hemmamatcher har Olympiakos enbart 2 förluster, och det är just i Champions League mot dessa.

I ligaspelet har Olympiakos 10 av 10 vinster på hemmaplan och man är ett otroligt starkt hemmalag. I returen kommer Anderlecht att gå vidare om man ligger under med 2-1 och få förlängning om det står 1-0 till Olympiakos.

Jag tycker absolut att 2.05 är för högt på Olympiakos på hemmaplan. Så pass bra är inte Anderlecht på bortaplan så att man ska ha så stora chanser här.

I ligaspelet har Anderlecht 5 oavgjoda och 3 förluster borta på 13 spelade matcher, alltså bara 5 vinster på bortaplan på 13 matcher, i en liga med få lag som håller samma klass som Olympiakos gör.

Jag tror Olympiakos tar detta, man bör kanske vinna med 2-0 säger jag. I det fösta mötet hade man 61% boll på bortaplan mot Anderlecht och man hade dessutom fler avslut och hörnor osv.

Vi tjongar in lite stålar här på ett så pass bra hemmalag.

Skribent: Olofsbetting
18 February 2016