Dags för omgång två av MLS och det är ett New York City med dåligt försvar och bra offensiv som möter Toronto med förra årets delade skyttekung Giovinco i form.

Giovinco spelar med Altidore i anfallet, dock missade Altidore machen senast mot New York Red Bulls där man imponerande vann med 2-0 borta. Giovinco gjorde 1 mål och 1 assist.

New York City gick över i 11 av 17 matcher och hade högst målsnitt per match med 3.7 i snitt per match. 3.7 mål per match är betydligt mer än linan.

New York City började med att vinna borta mot Chicago Fire med 4-3, man visade alltså upp både en bristfällig defensiv men även en bra offensiv. Nu är det ett av seriens giftigaste anfallsspar som skall utmana backlinjen och då tror jag att vi kan få se ytterligare en målfest.

Tänkte först ta över 3 mål AH, men väljer att köra en halv vinst om det bara slutar med tre mål i matchen.

Det är lätt en match som kan sluta med 4-5 mål med. Jag har svårt att se att det ska sluta med 2 mål eller färre i alla fall.

Kan tillägga att New York City för nuvarande lirar på Yankee Stadium i väntan på att deras nya arena skall bli klar 2018. Måtten på Yankee Stadium för fotboll blir 101 meter x 64 meter, kraven för längden är 90-120 meter lång och 45-90 meter bred. Med andra ord är det en ganska kort plan som innebär mindre tid mellan anfallen, som såklart skapar fler chanser.

Skribent: Olofsbetting
9 March 2016