Returmöte, och dags för Guardiola att få tillbaka lite av hedern? Barcelona vann storstilat med 4-0 nere i Spanien och Bravo blev utvisad. Barcelona var ett nummer för stort för Man City helt enkelt. Men Man City har bevisat förut att man kan slå storlagen, när man förra året i gruppen vann mot Bayern München t.ex.

Det är ett klart försvagat Barcelona som kommer till Manchester. I Barcelona saknas mittfältsmotorn Iniesta samt ordinarie backarna Alba och Pique. En tilltänkt ersättare till Iniesta; Turan, saknas också. Mathieu saknas även han, men det är nog bara positivt för Barcelona så som det såg ut senast.

Man lär formera en backlinje med Digne och Roberto på kanterna med Mascherano och Umtiti i mitten. Det är absolut ingen backlinje som skrämmer. Silva, Nolito, De Bruyne, Sterling och Agüero kommer utan problem att kunna störa den.

Defensivt har även Man City skador, Zabaleta och Sagna saknas och frågan är om Guardiola vågar fortsätta med trebacklinjen mot MSN som han hade senast med Stone, Otamendi och Kolarov. Jag tror inte det. Förändringar i defensiven ställer bara till problem med.

I målet är Bravo avstängd sedan han tog rött kort senast, och tack vare att Hart är hos Torino så är det Caballero som vaktar kassen.

Iniesta är ett litet offensivt avbräck, helt klart, men Messi, Suarez och Neymar spelar alla.

Jag tror vi får se en matchbild där Guardiola vill styra spelet och jag tror att man kan rulla upp Barcelonas försvar ganska bra om jag ska vara ärlig, och kanske vinna matchen? Barcelona kan dock enkelt ligga på kontring och i så fall har Messi, Neymar och Suarez ett klart övertag på den backlinjen med Caballero med. Nä, jag tycker det skriker mål imorgon, och jag tror absolut att Man City kan klara av att göra två.

Men båda lagen har chanser att klara två mål med, och jag tror att Guardiola vill sätta press och trycka på hemma, och jag tror vi kan se lite av en målfest här, även om det är stelt i början så kommer matchen att öppna upp sig senare annars.

Över 3.0 mål AH spelas. Pengarna tillbaka på exakt tre mål. På Redbet

Skribent: Olofsbetting
1 November 2016