Malmö FF spelade mest av matchen mot AIK. Man gick på halvkraft bara kändes det som och segern gav Johan Wiland bort med sin sköna tabbe. Malmö bör vara utvilade till matchen mot Kalmar hemma.

Jag var själv på plats mot Örebro och det såg bra ut tyckte jag. Man inledde lite skakigt men sen kunde det blivit både 2-0 och 3-0 i andra halvlek som Malmö FF tokdominerade.

Kalmar FF åkte på en förlust borta mot Gefle IF på konstgräset. Man åkte på en del skador och vid 2-2 hade man gjort alla byten. Gefle kunde därför göra både 3-2 och 4-2 med en man mer på planen. Olyckligt för Kalmar.

Mot Malmö FF saknas en del viktiga spelare. Agardius och Victor Elm i backlinjen och Tobias Ericsson kämpar mot klockan mot sjukdom men bör eventuellt kunna ställa upp.

Malmö FF saknar inga ordinarie spelare och kommer med full trupp. Man brukar ha det lätt för Kalmar FF och jag tror att Adu/AC bör kunna äta upp Rasmus Elm på mittfältet.

Rosenberg/Kjartansson ska inte ha några problem och Kalmar FF har ingen riktig toppmålvakt heller man blir rädd för.

2 ordirnarie avbräck i backlinjen och en målvakt som jag inte tycker håller någon vidare klass bör inte kunna räcka. 1.40-1.50 ger Malmö FF över 1.5 mål. Att man gör mål i båda halvlekarna ger 2.12. Där investerar jag mina pengar, för jag tror det kan bli både 2-0 och 3-0 när man tar emot Kalmar i nästa omgång.

Skribent: Olofsbetting
19 July 2016