Det är dags för en av dem största matcherna i Allsvenskan, i alla fall om vi ska se till meriterna, då är det den absolut största.

Malmö FF tar emot IFK Göteborg, och stämningen inför matchen är ganska het, det är ett IFK Göteborg som vill ha revansch efter "skrivbordssegern" senast uppe i Göteborg, och vi har gott om lokala patrioter i båda lagen.

IFK Göteborg ligger bra till för att lösa Europa League-kval och kommer att slåss med näbbar och klor där. Malmö FF måste också vinna då IFK Norrköping körde över Jönköping Södra igår.

Stadion kommer nästan vara fullsatt, så stämningen är det inget fel på. Domaren kommer att vara Stefan Johannesson, och bara där ringer mina klockor. Tror vi kan se kort enbart på klagomål från spelarna, för Johannesson brukar ingen vara nöjd med, och han gillar att stå i centrum. Han snittar 3.3 gula per match, och då utgår vi från att 99% av matcherna inte är i närheten av att vara lika rivaliserande.

Ska vi räkna upp spelarna i MFF som kan ta gula kort idag så får vi nästan räkna på hela backlinjen med Arnason, Safari, Brorsson och Tinnerholm faktiskt. Jag förväntar mig minst ett av AC på innermittfältet och kanske att Berget tar ett kort om han har en dålig dag. Till höger ersätts den snälla Eikrem förmodligen med Rakip, som enbart har till uppgift att agera spelförstörande typ.

I anfallet blir jag besviken om inte Rosenberg plockar ett idag, och Jeremejeff kanske bli eggad att möta IFK Göteborg och lär vara överladdad inför att visa fansen att han kan kriga.

IFK Göteborg har ju Bjärsmyr, som brukar ha tuffa kamper med Rosenberg. Man har Rogne som älskar att sparka ner anfallarna bakifrån och alltid ligger på gränsen, och vi har såklart Sebastian Eriksson, som ihop med AC nog är kvällens mest givna?

Albaeck, Rieks och Ankersen kan nog lösa något med.

Jag tycker att MFF över 1.5 kort är bra i groggvirke med, går man inte över den så vet jag inte.

Men jag väljer totallinan på över 4,5 kort. Lär komma minst 3-4 kort på nersparkningar, säkert 1-2 kort för snack och om resultatet går något av lagens väg så kommer kanske maskningar in.

Sen har vi nog en del avbytare som kan lösa lite kort, bland annat Sana och Lewicki.

Nä, jag förväntar mig en tuff batalj och hade inte trott att under 4,5 kort skulle vara favorit, så jag investerar 7u på Unibet.

Skribent: Olofsbetting
12 September 2016