Malmö FF blandar och ger, man slår topplagen och förlorar mot bottenlagen. Gefle hade släppt in 12 mål före man mötte Elfsborg, där blev det 2-0 till Elfsborg bara och Gefle fick ett mål felaktigt bortdömt.

Spelmässigt var det nog Elfsborg som underpresterade snarare än att Gefle spelade bra, för Gefle skapade inte mycket heller för den delen.

Nu blir det match på naturgräs nere i Malmö, mot ett Malmö FF som slipper Lewickis slarviga passningsspel, samtidigt som man får tillbaka Rosenberg som är viktig för anfallsspelet och lär vara spelsugen.

Berget klev av sist och är ett frågetecken. Men Malmös reserver ska vara bättre än Gefles spelare oavsett.

Malmö FF spelar alltid offensiv fotboll hemma och man bör ligga kring 65% boll. Gefle lär väl vaska fram 1-2 lägen på hela första halvlek medan Malmö FF säkert kommer att skapa 7-8 chanser minst är min tanke.

Jag tror att man som vanligt öser på i första halvlek och försöker avgöra matchen här. -0.75 innebär att halva insatsen är på -0.5 på Malmö och halva insatsen är på -1 AH på Malmö. Vi får alltså halv vinst bara Malmö FF leder i halvtid och full vinst om Malmö FF har tvåmålsledning i halvtid. Något man klarade mot Häcken i Svenska Cupen senast t.ex.

Gefle har legat under i halvtid i 3 av sina 4 bortamatcher denna säsong, och MFF har bara varit i ledning i 1 av 4 matcher hemma. Men jag har tro på att ett revanschsuget Malmö FF löser ledning i halvtid här.

Skribent: Olofsbetting
10 May 2016