Har suttit och funderat lite på denna match. Det blir ju lite som när man lirar gruppspel i EM och VM, man kommer att spela extra tight. Hemmafördelen är borta och båda lagen kommer att spela på motståndarnas misstag. Bolagen har lagt linorna ganska rätt med allt.

Inga galna hörnodds, inga galna odds på över/under. Känns som att man inte kan gå vinnande på denna matchen om man inte hittar något fint statistikspel att lägga pengarna på.

Sevilla ses som underdog, och med två raka vinster i Europa League så vet jag inte om det är rätt, borde kanske vara lite lägre odds på Sevilla, för matchen känns jämn.

Även bollinnehavet ligger på 52.5% på Liverpool, ganska jämnt, men bollinnehavet lär avgöras beroende på vilket lag som tar ledningen.

Jag kollade genom lite gamla finaler av Europa League och såg om jag kunde finna något mönster.

Kortspel berodde mer på vilka lag som möttes, om det var spanska lag eller östeuropeiska lag, så håller mig undan kortspel.

Hörnspelet tänker jag på från början, den totala linan gör ingen glad med 10.5 till 1.75 drygt. Samtidigt var det väldigt få hörnor i EL-finaler då säkert många lag spelar defensivare, så man ska nog lira på under istället.

Fann över 14.5 fouls för Sevilla lite intressant, men såg att oddset redan droppat.

Jag väljer istället att investera i över 4,5 offsides här. Jag såg att nästan samtliga finaler hade slutat med upp mot 8-10 offsides.

Bygger spelet på statistik, och båda lagen har väldigt många spelare som är djupledslöpande, så skall säkert kunna gå. Sen har vi även en hel del fasta situationer där inlägg lyfts in och spelare kan stå offside.

Spelet inkluderar även förlängning som jag tror det kan bli. 3-4 offsides ser jag som standard, om inte fler, blir ju alltid några på en match, och rent statistiskt känns det bra. Ger ändå upp mot 1.90.

Men eftersom det inte är någon vidare spelanalys bakom, utan mer statistik så håller jag nere insatsen.

Båda lagen lär kunna skapa och spelet lär ju bölja då båda lagen kör med djupledsspel och kontringar. Vi kör en peng på detta.

Även Milner varning är ett bra spel, Nordicbet ligger högst av vad jag sett.

Skribent: Olofsbetting
18 May 2016