Tänkte mig spontant ett odds mellan 1.75 och 1.80 så 1.70 får duga här.

Jag är imponerad över Klopps lagbygge nu, efter alla skadeproblem så har maskineriet verkligen kommit igång, och liksom i Dortmund verkar hela truppen veta hur man ska spela.

Storheten i ett lag är ju när nya spelare kommer in, men själva spelstilen är intakt. Det verkar nästan som att alla spelare kan komma in på alla positioner och spela samma spel, där snackar vi bredd.

Klopp vilade de mest vitala spelarna mot Bournemouth så dem är friska i derbyt, och samma gäller Everton där Martinez påstod att det var skador på Barkley och Lukaku som gjorde att dem inte spelade.

Jag tror han vill rädda upp säsongen lite och sparar sina spelare till Merseyside-derbyt istället.

Matchen betyder kanske mer för Liverpool än Everton rent tabellmässigt, men Klopp hoppas såklart på att ta hem El-bucklan så han kan nå Champions League istället.

Evertons stora problem denna säsongen har inte varit deras offensiv, för den är det inget fel på, men det är bakåt det har läckt in mål.

Liverpool har nästan haft samma problem, men nu har de fått igång som offensiv istället, som ser till att vinna matcherna även om man släpper in 1-2 mål.

Jag förväntar mig att Klopp kör ut bästa laget, med Coutinho, Sturridge, Firmino, Lallana etc.

En fartfylld match med många mål förväntas och jag tror absolut att Liverpool gör minst två mål här med nuvarande form och självförtroende.

Can, Henerson och Touré saknas i Liverpool bland startspelarna och Everton har avbräck defensivt i Baines, Coleman och Jagielka bland annat.

3 av 4 ordinarie backar alltså som saknas i Everton, borde egentligen trycka hårdare då, men oddset låg där jag hade tänkt mig med.

Skribent: Olofsbetting
18 April 2016