En spännande match i toppen av grupp I där båd lagen har börjat med två vinster och en oavgjord och ligger med i toppen.

Kroatien har en väldigt bra offensiv och mindre bra defensiv, Island har en väldigt bra defensiv och helt okej mittfält och offensiv. Man är framförallt bra på fasta situationer.

I EM visade Island att man inte bara var defensivt skickliga, utan man lyckas göra mål mot alla lagen, bland annat två mål mot både Frankrike, England och Österrike. Varför ska man då inte kunna lyckas göra mål på Kroatien, som inte har några större namn defensivt i truppen?

Island lär väl kanske nöja sig med en poäng här, men jag tror inte att Kroatien går mållösa, så där kommer ju komma en offensiv forcering från Island är jag säker på.

Att det trillar in en boll åt båda hållen ger faktiskt hela 2.30 på Bethard, och det känns faktiskt för högt, Island har även Sigurdsson som en en fantastisk frisparksskytt, så räcker egentligen med en frispark i närheten av straffområdet, så har man en bra chans på huvudet eller en frispark direkt i mål.

Kroatien borde lösa ett mål med sin offensiv, det förutsätter jag.

Båda lagen gör mål spelas hos Bethard till fina 2.30

Skribent: Olofsbetting
8 November 2016