Det är äntligen dags för Allsvenskan igen, och i första omgången efter uppehållet så ska jag hålla mig ganska passiv tänkte jag. För att se vilka lag som ser ut att fungera igen. Vi har några lag som har bytt tränare och vi har några lag som har fått rotationer i trupperna.

Två av lagen är AIK och Kalmar FF. Kalmar FF tappade ledaren av skytteligan, Marcus Antonsson till Leeds och samtidigt går Papa Diouf skadad, så båda Kalmars ordinarie anfallare saknas inför matchen.

Bröderna Elm ser ut att vara med, alla var med i truppen som spelade senast i alla fall. Kalmar har träningsspelat mot Elfsborg bland annat där man vann med 3-2.

AIK har kvalat till EL och haft sina tävlingsmatcher där. Carlos Strandberg och Avdic gjorde mål i EL-kvalet och Norling har fått några veckor på sig att få in sin spelidé med, något som absolut är positivt för AIK.

När lagen möts så är det inget av dem som tar fördel av underlaget heller, då båda lagen spelar på naturgräs.

+0.25 på AIK kan man prova om man vill fega med, men jag väljer DnB upp mot 2.00 istället.

Jag tycker AIK ska vara det bättre laget här och krysset kanske ligger nära till hands, men samtidigt tror jag mer på 2 än 1. Tycker det är fel lag som är favoriter i alla fall och jag hade nog satt AIK som favoriter trots bortamatchen.

Skribent: Olofsbetting
8 July 2016