Dags för ett nytt stormöte när Italien möter Spanien i den näst sista åttondelsfinalen i EM.

Candreva saknas i Italien, men annars är det inga spelare som saknas i något av lagen.

Spanien är favoriter i mina ögon och även mina favoriter till att ta hem mästerskapet, men jag måste säga att jag imponerades av Tyskland idag, speciellt deras mittfältsspel.

Spanien är ett lag som gillar att hålla i bollen, men tack vare att man oftast bara kör med Busquets som defensiv mittfältare, så är det lätt att kontra sönder Spanien, precis som Kroatien gjorde.

Italien har inte alls samma offensiv som Kroatien, det vill jag inte påstå. Men man spelade mot Belgien på kontringar och gjorde det effektivt. Man har en del kvicka spelare och Pellé som kan möta sig med både Ramos och Pique i luften. Några kontringar med 5-mannamittfältet kommer att uppstå.

Men framförallt tror jag faktiskt att denna matchen kommer att passa Italien rent fysiskt. Jag känner mig nästan helsäker på att man kommer att göra mål på en fast situation och jag tror man kommer att lyfta så många bollar man kan så fort man får en frispark på offensiv planhalva.

Spanien har i princip Pique, Ramos och Busquets som är bra huvudspelare, och Juanfran som är 1.80 drygt, men annars är det småväxa spelare i defensiven.

Italien har tre stora mittbackar, man har De Rossi och Motta om han lirar från start och även Pellé. Man har ett klart övertag där.

Räknar man sen även in man-man markeringen på hörnor etc, så kommer Silva, Iniesta, Alba osv tvunget att behöva markera längre spelare.

Jag känner mig ganska säker på att Spanien lirkar upp Italien i alla fall, och som sagt, räcker nog med en fast situation för att detta spelet ska hitta in.

Båda lagen ger mål ligger kanske lite väl högt här och då måste jag investera. Finns väldigt få lag i EM som passar Spanien sämre tycker jag.

Skribent: Olofsbetting
27 June 2016