Norrköping såg bra ut mot Malmö FF i första halvlek, och man borde nog fått in två mål före halvtid. Man tilläts kontra mot MFFs 3-4 spelare som låg kvar gång på gång. Kalmar FF kommer att vara tightare bakåt, den saken är säker. Men Kalmar FF imponerade inte i försvarsspelet mot JSödra.

Man har en ganska nykomponerad backlinje med en mindre bra målvakt i målet med. Samtliga bröder Elm kommer missa matchen, Rasmus har blivit dålig och Victor ska inte vara klar för spel heller. Tunga avbräck för Kalmar.

Svenska mästarna ska ha hemmapremiär, där lär vara massvis folk och riktigt bra tryck. Norrköping kommer ösa på framåt hemma. Man förlorade bara två matcher på hemmaplan förra året och Kalmar FF vann bara två matcher hemma förra året.

Jag förväntar mig ett Norrköping som kommer ha tre gånger så många avslut minst mot Kalmar, men jag väljer -0.75 istället för över 1.5 mål för Norrköping pga att Kalmar FF lätt kan ligga lågt och förstöra lite.

Dock tror jag inte det hjälper allt för mycket, för ligger Kalmar lågt så är det bara att skicka in bollarna på Kujovic.

Norrköping borde ta en stabil seger här, säg med 2-0 kanske? Vi ska inte glömma att Norrköping är regerande svenska mästare och har fått behålla nästan hela laget.

Jag tror på Norrköpingseger i alla fall. Har sett Kalmar mot både JSödra och Malmö FF nu och de har inget anfallsspel tyvärr.

Skribent: Olofsbetting
4 April 2016