Först och främst, inget jätteodds, jag vet, men samtidigt en lina jag älskar.

Jag menar, detta är ett av dem största hatmötena i Allsvenskan. Det är mötet mellan Allsvenskans två st1ora giganter genom tiderna, och det är även två lag som brukar ha spelare med stark klubbkänsla som vet vad matcherna innebär.

Jag spelade kortspelet förra året när Malmö hade hemmaplan, den matchen slutade med ungefär 10 kort, och Yotun tog ett rött kort med.

Det kommer att smälla, det kommer att grinas (bråkas på skånska), och det kommer att vara känslor. Det går inte att undvika.

I år får man dessutom gult kort bara man säger emot domaren, så det räcker nog egentligen med två spelkort och två klagomål på dagens domare; Jonas Eriksson.

Jonas Eriksson har dömt 3 matcher och delat ut 6 kort  under årets säsong, så han ligger klart under snittet, han brukar kunna ta snacket med spelarna och inte skicka upp korten.

Men det var faktiskt Jonas Eriksson som dömde senast i Malmö när Malmö vann med 2-1 och skickade upp både röda och gula i mängder.

Christiansen är tillbaka, och även Arnason, så det är bara att börja samla kort återigen. Jag förväntar mig en tuff kamp och denna linan borde vara på 4,5 som senast, och inte 3,5.

Skribent: Olofsbetting
27 April 2016