Oddsen är såklart på väg ner, och jag förstår inte varför IFK Göteborg kommer ut på 2.00 ungefär?

I mina ögon ska det vara närmare 50-50 här. IFK Göteborg får dra fördel av att man har hemmaplan samt att man lirar på konstgräs. Man är även obesegrade hemma om man tar bort skrivbordssegern Malmö FF fick med 3-0. Så visst, jag kan se att oddsen är lite låga, men jag tycker att IFK Göteborg dras med problem som gör att oddsen inte borde vara så låga.

Rieks, Boman, Hjalmar Jonsson och Bjärsmyr är skadade sedan tidigare, och nu blev även Aleesami avstängd efter ett rött kort mot Östersund.

Hos IFK Norrköping saknas bara Mitov-Nilsson och Bärkroth, som kanske kan vara tillbaka då han lirade två raka matcher före han tvingades tacka nej till matchen mot Sundsvall. Nyblivne Österrike-proffset Traustasson är tillbaka efter avstängning.

IFK Norrköping kommer med bra självförtroende, serieledning och 2013 var senast man förlorade mot IFK Göteborg.

Mycket som talar för att IFK Norrköping får med sig minst en pinne här i mina ögon. Kujovic har hittat formen och Nyman bör vara tillbaka då han klev av i halvtid pga han varit sjuk i veckan. Även Sebastian Andersson håller klassen om Nyman skulle vara borta av någon anledning.

Nä, Göteborg klarade inte alls av presspelet av Östersund och man har allt för dåliga fötter i backlinjen för att klara pressen. Sen kommer Kujovic att ha fördel i luften med. Jag tror Norrköping kniper minst en pinne här igen, tror det blir tight dock. Kanske 1-1?

Minns ju hur IFK Norrköping var bättre än Malmö FF i första halvlek i öppningsmatchen.

Skribent: Olofsbetting
16 May 2016