Dags för Helsingborg att spela mot AIK. Helsingborg gör både många mål och släpper in en del mål. Man har uppenbara problem defensivt och man lyckas få till det offensivt.

Helsingborg har en väldigt blandad kvalitet i backlinjen, samtidigt som man nästan har ett för offensivt lag. Senast mot Kalmar var det 2-2 i halvtid och matchen slutade 2-3 till slut och med tre poäng.

Man har även sin förstamålvakt skadad för tillfället, något som skapar ännu mer osäkerhet.

AIK har inte fått defensiven att stämma heller, man spelade 2-1 mot Elfsborg senast och då var det just detta resultat i halvtid med.

AIK dras med skador på balansspelare i laget och man har en ganska seg backlinje som har problem med djupledsspringande spelare likt Jordan Larsson och Hallenius, då Helsingborg spelar ganska rakt.

Inbördes har det varit över 2.5 mål i sju raka matcher mellan lagen. I samtliga har BLGM gått in också.

Dock tycker jag kanske oddsen är för låga för detta, och att det ska vara mållöst i första halvlek och sluta med över 2,5 mål är inte så troligt heller.

Jag tror att minst ett av målen kommer att falla i första halvlek och jag förväntar mig minst att man får pengarna tillbaka på detta spelet.

Jag spelar över 1 mål AH i halvtid. Det innebär att vi får pengarna tillbaka vid exakt 1 mål, och enbart förlust vid en mållös tillställning i halvtid.

Båda lagen spelar på naturgräs till vardags, så jag ser inget lag som får en fördel, utan snarare så är båda lagen mer säkra på studsarna och bollbanorna.

Har ni kyla i magen så väntar ni till avspark och plockar spelet live annars.

Skribent: Olofsbetting
26 April 2016