Malmö FF vann utan att imponera mot Gefle hemma. Man hade Gefle precis där man ville, men hade problem att skapa farliga målchanser, trots mängder av löpningar.

Inför denna match får Kuhn ett problem till. Rodic kom in och gjorde mål, Markus Rosenberg ska in i laget och Molins kan knappast petas? Det är ett lyxproblem ja. Det enda lite större problemet är väl att både Tinnerholm och Vindheim är borta och då måste en ny högerback spelas in. Antingen blir det en av mittbackarna, eller så väljer han att ta ner Rodic eller Rakip. Vilket som blir nog bra ändå.

Hammarby spelar på konstgräs och har ett bra tryck hemma, men rent truppmässigt skall det vara stor skillnad mellan lagen och med tanke på hur bra trupp Malmö FF har så ska det inte vara någon fråga om vem som kommer att vara spelförande här.

Hammarby kommer dessutom med två avstängningar i centrallinjen. Både Magyar och Haglund saknas inför mötet med Malmö FF. Något som lär skapa problem i defensiven, då Hammarby inte har många bra alternativ defensivt.

Malmö FF över 1,5 mål är också ett väldigt bra spel här tror jag. Tror Malmö kommer göra mål redan i första halvlek och sedan kontrollera resten av matchen ganska enkelt.

AIK, Hammarby och Norrköping är dock dem enda tre lagen som är obesegrade på hemmaplan, men att ta sex poäng hemma mot Sundsvall, Östersund, Helsingborg och Jönköping är inget som imponerar precis.

Jag väljer -0.25 AH på Malmö och kör lite safe. Då blir det halva insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat och halv förlust. Om Malmö FF vinner så får vi full vinst.

Skribent: Olofsbetting
16 May 2016