Dags för derby i Göteborg, och båda lagen ligger väl på ungefär samma plats i tabellen. Det är med andra ord nog ingen match där en stor favorit kommer föra, utan en match där spelet böljar åt båda hållen och många chanser kommer att uppstå.

Jag har förlorat respekten för IFK Göteborgs defensiv och Häcken har en bra och rörlig offensiv. Farnerud har givit Häcken en extra dimension med sitt passningsspel och till denna match kommer Häcken att ha både Owoeri och Kamara där framme. Kanske även Paulinho om man har tur, men troligen inte.

Göteborg kan fortfarande nå europaplats såklart och när man förlorade mot MFF senast så vek man fansen lite,  nu måste man visa fansen att man är bäst i Göteborg i alla fall, så det lär vara tre poäng i sikte, utan undantag.

Jag tänker mig en öppen match, lite småful, kanske några frisparkar och straffar. Många bra spelare på fasta situationer i båda lagen med. Häcken går inte mållösa och jag tror inte att Göteborg kommer att få problem med att göra mål på Häckens backlinje.

Ett derby med över 2.5 mål i matchen känns det som. Jag spelar i alla fall.

Skribent: Olofsbetting
12 September 2016