Dags för en ny spännande omgång i Allsvenskan och det är IFK Norrköping som skall ta sitt pick och pack och flytta sig norrut mot Sundsvall.

Hemmalaget förlorade med 0-2 hemma mot HIF för att sedan vinna med 3-1 borta mot Djurgården i matchen efter. Man är ett väldigt instabilt lag rent defensivt för tillfället, samtidigt som Dibba och Silva fungerar fint med spelare som Sellin bakom.

IFK Norrköping har haft lite defensiva problem på senare tid med. Man spelade 3-3 mot Östersund, 1-3 och 3-2 mot Rosenborg, och senast mot Gefle blev det 2-0 då Gefle blev en man mindre.

IFK Norrköping har åkt på skador på både Wahlqvist och Fjoluson i försvaret, och även Tkalcic och Mitov-Nilsson saknas sedan tidigare.

IFK Norrköpings försvar kommer att bli testat med andra ord mot Sundsvall som lär spela med bra självförtroende efter 3-1 vinsten borta mot Djurgården senast.

GIF Sundsvall åkte även dem på en skada, det var Sonko Sundberg som skadade sig, men oavsett vilket skulle han iväg till OS. Sonko Sundberg är mittback i Sundsvall och även där tvingas man formera om i backlinjen.

IFK Norrköping gjorde 3 mål på Rosenborg, man har en bra offensiv med Andersson, Bärkroth och Nyman framförallt, och även en kreativ mittfältare i Sjölund. Jag har svårt att se att man ska gå mållösa när man jagar Malmö FF i toppen här.

Det är med andra ord två defensiver med avbräck och det är två offensiver med väldigt skickliga spelare och målgörare. Så som Sundsvalls försvarsspel har sett ut så blir jag inte förvånad om matchen kliver över både 2.5 och 3.5 mål så jag investerar på detta.

Skribent: Olofsbetting
29 July 2016