En push, en vinst och en förlust på de tre första spelen i omgången, helt okej med tanke på att det varit uppehåll, men nu försöker vi ladda om och se om vi kan läsa av något från omgången som var.

Jag satt och kollade på Helsingborg - Elfsborg och Helsingborg styrde stundtals i andra halvlek, men kollapsade till slut efter 2-1 målet och Jordan Larssons skada.

Man är bra hemma på konstgräset och Elfsborg trivs inte på naturgräs, men ändå blev det 4-2 för Elfsborg till slut.

Jordan Larsson gick sönder, fick axeln ur led och lär missa matchen. Anton Wede är avstängd och tvillingbrodern saknas sedan tidigare. Johan Mårtensson klev av med känningar efter kvarten och lär vara osäker till spel, speciellt eftersom det är konstgräs.

Ett redan svagt HIF åker alltså på skador på nyckelspelare och Rusike/Dahlberg lär spela anfallare mot Sundsvall.

Sundsvall gjorde mig dock inte gladare, försvaret stod väldigt högt upp och Göteborg kunde kliva in bakom tidigt, sedan var det kört. Man lyckades hota lite med sin offensiv ändå och Dibba/Silva är alltid farliga.

Men det är på hemmaplan som Sundsvall brukar spela bäst, på sitt eget konstgräs, där HIF inte är vana.

Jag tänker mig att Sundsvall är spelförande här och att man skärper till sig på hemmaplan. HIF har en del avbräck som kan vara vitala. Spelet föll ihop när en efter en blev skadade eller klev av och jag tror att man kommer att bli för tunna över 90 minuter mot Sundsvall här.

Jag tycker att raka vinsten för Sundsvall ska ner mot 2.10-2.15 i alla fall och jag tror vi kommer att få se en oddssänkning med.

Skribent: Olofsbetting
11 July 2016