Dags för EM-finalen i ett EM som jag nog inte kommer att minnas speciellt mycket. Jag tycker faktiskt det ska bli skönt när ligorna drar igång igen och Allsvenskan kommer.

Finalen kommer dock bli lite kryddad, Cristiano Ronaldos Portugal med fina spelarprofiler, mot Pogbas Frankrike som kan ta EM-guld på hemmaplan och upprepa bedriften att plocka ett mästerskap på hemmaplan precis som 1998.

Rent matchmässigt tror jag på en ganska jämn fight. Portugal har spelat bra försvarsspel och Pepes insats i EM har inte riktigt hyllats tycker jag. Man har en bra fyrbacklinje med en stabil målvakt.

Frankrike har ett löpstarkt mittfält, men en lite sämre backlinjen än Portugal tycker jag nog. Evra har varit långt ifrån sitt forna jag och Umtiti kan vara lite skakig då han saknar rutin.

Det är en match där laget i underläge kommer att vara bollförande, så tänker jag. Tror det är större chans att laget som tar ledningen blir extra defensiva istället för att gå för 2-0.

Så länge det står 0-0 kommer såklart båda lagen att anfalla.

Portugal är ett av EMs bästa hörnlag man har varit stabila att spela på och det är mycket tack vare att man är ineffektiva. Senast mot Wales blev det inte lika många då man var effektivare, men man nådde ändå 6 stycken.

Jag tänker mig en skottvillig Cristiano Ronaldo, och jag hoppas att ytterbackarna i Portugal vågar sig upp.

Frankrike trycker på bra på kanterna med och gillar att komma runt.

Jag tror själv på 1-0 till Frankrike kanske, och då tänker jag mig två låga försvar som inte lämnar många chanser till inspel, det brukar innebära en del hörnor, och linan på 9,5 tycker jag låter fint här.

Kan såklart spelas live med om man vill få upp oddset lite före man lägger spel.

Värdet är på Portugal, det är det inget snack om, för jag tror vi får ett ganska jämnt bollinnehav, och när Frankrike nu är så upphypat så kanske Portugal har fina chanser att "skrälla".

Jag lutar mig tillbaka och njuter av finalen nu, och är ganska nöjd med att mitt spel inte baserar sig på något av lagen, då kan man vara hörnneutral istället.

Skribent: Olofsbetting
10 July 2016