Dags för ett härligt svenskmöte i Holland. Simon Gustafssons Feyenoord tar emot Aber Zeneli, Simon Thern och Sam Larssons Heerenveen i Eredivisie.

Feyenoord förlorade med hela 2-4 borta mot AZ senast, men är ett klart bättre hemmalag.

Heerenveen har det tungt denna säsong, men förhoppningsvis kan Zeneli få det att lossna för Heerenveen. Senast vann med med 3-1 hemma och både Larsson och Zeneli nätade.

Borta mot Feyenoord borde man vara underdogs, helt klart, men i ett tillfälle där Feyenoord kanske inte helt spelare på topp så tycker jag vi kan finna ett litet värde.

Både Larsson och Zeneli är kvicka och gillar att komma runt på kanterna och bolagen har lagt sin hörnlina på 3.5 hörnor för Heerenveen här.

Heerenveen har klarat över 3.5 hörnor i 8 av 9 matcher på bortaplan och klarade exakt 3 mot Twente.

Feyenoord har släppt emot sig över 3.5 hörnor i 3 av 9 matcher bara, men man har haft exakt 3 hörnor emot sig i ytterligare 5 av dessa. Så i 8 av 9 matcher har man legat på 3 hörnor emot sig eller fler.

Tycker därför att ett Feyenoord som visade lite svaghet sist, samt ett Heerenveen med Zeneli som fått lite nystart borde kunna utmana. Oddsen på att båda lagen gör mål är lite för lågt och målskytt för Zeneli ger 7.00, men jag väntar tills jag sett att han klarar sig några matcher.

Över 3.5 hörnor för Heerenveen som bör hamna i underläge provas.

Skribent: Olofsbetting
28 January 2016