Elfsborg har haft lite otur i början av säsongen och har vaknat sent som många andra av storlagen här. Det är dags att man börjar avancera i tabellen nu när man har fått lite "lättare" schema.

En sak som gjort att det har gått bättre för Elfsborg är faktiskt skadan på Hauger som gjorde att Lasse Nilsson klev in och bildade ett tvåmannaanfall. Man får mycket mer löpningar och blir svårare att stoppa offensivt.

Nu är det inte bara så enkelt som att plocka bort Prodell, och Nilsson är en smart spelare med, som inte bara går på egna avslut.

Falkenberg har inte fungerat såhär långt och lär få problem att stanna kvar så som det har sett ut. Nilsson är borta resten av säsongen och jag ser inte riktigt hur det ska vända för Falkenberg.

En av chanserna man har är att man brukar göra mål på hemmaplan och man kan ha fördelar med naturgräset, vilket IFK Norrköping fick känna på.

Men samtidigt har Elfsborg färre skador än Norrköping och Falkenberg är sämre denna säsong än förra.

Visst, Elfsborg är ett sjukt dåligt lag på naturgräs, men man ska kunna slå Falkenberg här i grund och botten. Jag tror på 0-2 eller 1-3 kanske och provar Elfsborg FT2 mål, vilket ger högre än över 1.5 mål för Elfsborg.

Jag tror inte Falkenberg klarar av att göra två mål här med en ensam anfallare som inte håller Allsvensk klass.

Skribent: Olofsbetting
29 April 2016